Valikko

Tältä sivulta pääset rekisteröitymään drone-operaattoraksi ja suorittamaan lennättämiseen pääsääntöisesti vaaditun kokeen.

Uusi droneasetus yhtenäisti droneja koskevat säädökset koko EU:n alueella. Suomalaisille dronejen käyttäjille uudistus toi velvollisuuden rekisteröityä dronetoimijarekisteriin, aikaisemmin ilmoitusvelvollisuus on koskenut vain ammattilaisia. Rekisteröinnin ulkopuolelle jäävät vain ne dronejen käyttäjät, jotka lennättävät alle 250 g painavia kamerattomia tai leluiksi määriteltyjä droneja. Kaikki kamerallisia droneja lennättävät dronejen käyttäjät kuuluvat siis rekisteröinnin piiriin.

Rekisteröitymisen yhteydessä saatu operaattorin rekisteritunnus (muotoa FIN123456789012x) tulee olla merkittynä käytettävään droneen, ja mahdollinen kauko-ohjaajan todistus on oltava mukana aina lennättäessä (sähköisenä tai paperiversiona). Huomioithan, että todistuksessa näkyvä kauko-ohjaajatunnus ja operaattorin rekisteritunnus eivät ole sama asia.

Maksut sähköisissä drone-palveluissa.

Rekisteröityminen

  • 30€ / 1 vuosi
  • 75€ / 3 vuotta
  • 100€ / 5 vuotta

Kauko-ohjaajan A1/A3-verkkoteoriakoe

  • 30 €
  • Yksityishenkilö, joka rekisteröityy operaattoriksi, voi ilmoittautua maksutta verkkoteoriakokeeseen rekisteröitymisen yhteydessä.

Kaikkien dronejen käyttäjien tulee perehtyä dronejen lennättämistä koskeviin sääntöihin.

Tutustu itseopiskelumateriaaliin.

Hyvä huomioida rekisteröitymisen yhteydessä

Alla olevan linkin kautta pääset verkkosivulle, jonne on koottu usein kysyttyjä kysymyksiä liittyen rekisteröitymiseen, koulutusvaatimuksiin ja verkkokokeen suorittamiseen.

Tietoa avoin-kategorian teoriakokeista

Päivitetty